About
Erwin Olaf
Erwin Olaf was een internationaal bekende artiest uit Amsterdam.
Zijn diverse werken, rijkend van fotografie tot film waren vaak gecentreerd rondom gemarginaliseerde groepen en individuen met onder andere de LHBTQIA+ community, vrouwen en mensen van kleur.
Erwin Olaf, renowned artist and activist, known for his impactful work focusing on equality, diversity, and freedom.
Gedurende zijn 40 jaar lange carrière heeft hij altijd een activistisch standpunt behouden en deze verwerkt in zijn kunst. Hij doelde naar een gelijke, diverse en vrije samenleving. In werken van de documentatie van de pre-AIDS homo-emancipatie beweging in het Amsterdamse nachtleven in 1980 tot zijn kunstwerk voor het Nuit Blanche Paris in 2016, waar de focus werd gelegd op de recente terroristische aanslagen en de kwetsbaarheid van de democratische samenleving kan zijn activisme worden teruggevonden.
In 2019 werd Olaf geslagen tot ridder van de Orde van de Nederlandse Leeuw nadat het Rijksmuseum 500 werken uit zijn oeuvre aan haar collectie toe voegden. Zijn kunstwerken Inspireren, bemachtigen en motiveren mensen die Erwin zijn visie, medium en belangen delen nog steeds. Buiten zijn kunst worden ook zijn verschillende activistische projecten en evenementen nog altijd onthoudt en gedeeld. Foundation Erwin Olaf wil om deze reden zijn activisme voortzetten om het pad naar een gelijke, diverse en vrije samenleving te versterken.